vaassen.jpg

Gelre Tennis

Uit liefde voor de tennissport, voorheen Tennisschool Jörgen ten Hove en nu met nieuwe naam, Gelre Tennis!

De tenninsschool is al jaren een begrip in Apeldoorn, maar ook daar buiten staat deze tennisschool bekend als betrouwbare en kundige partner. Kenmerkend voor de tennisleraren van Gelre Tennis, is de liefde en passie voor de sport. Zelf hebben ze allemaal van jongs af aan de tennissport beoefend en voeren deze hobby nu beroepsmatig uit. Uiteraard zijn ze gediplomeerd en gekwalificeerd om hoogwaardige trainingen te kunnen verzorgen, waarbij het plezier altijd voorop staat.
 
Het team van de tennisschool is makkelijk te bereiken via mail: tennisschooljorgentenhove@hotmail.com
 
Echte clubtrainers
De aan Gelre Tennis verbonden tennisleraren, kennen het verenigingsleven van huis uit en weten daarom wat er van een clubtrainer verwacht wordt. Ze verzorgen de lessen voor jong en oud maar daar blijft het niet bij. Bij speciale clubevenementen en verenigingsdagen laten ze hun gezicht zien. Ze zijn er ook tijdens de clubkampioenschappen om hun pupillen aan te moedigen. Ook het verenigingsbestuur kan een beroep op de tennistrainer doen, bijvoorbeeld bij het schrijven van een beleidsplan. Jeugdcommissie of technische commissie kunnen gebruik maken van de expertise van de tennisleraar. De tennistrainer denkt mee bij de samenstelling van de competitieteams en zal de competitietrainingen verzorgen. Door de juiste coaching zijn de teams klaar voor de competitie. De tennisschool verzorgd op dit moment de trainingen voor ALTV Daisy en T.C. Vaassen
 
Wie de jeugd heeft…
Jeugdleden zijn belangrijk voor een vereniging, immers ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Om jongeren te enthousiasmeren voor de tennissport, heeft Gelre Tennis een goed programma voor kinderen op de basisschool. Onder het motto ‘Maak kennis met tennis’ hebben veel kinderen voor het eerst een racket in handen. Dit introductieprogramma levert de tennisvereniging nieuwe jeugdleden op. Is een kind eenmaal lid van de verenging, dan komt het vaak voor dat broertjes, zusjes of ouders ook lid worden van deze vereniging. De trainers van Gelre Tennis hebben ook voor de verenigingen leuke programma’s waarbij de jeugdleden vriendjes of vriendinnetjes mee mogen nemen voor een middagje tennis. 

Er zijn diverse activiteiten, zoals een Crazy Day Camp, activiteiten over de grens zoals het bezoeken van het toptennis grastoernooi in Halle.
 
Recreatie en prestatie 
Team Gelre Tennis heeft precies de juiste tennistrainers in huis, heel veel ervaring gecombineerd met jeugdig elan. De juiste tennistrainer voor elk niveau van beginner tot wereldranglijstspeler. Voor de recreatieve speler wordt de training zo verzorgd dat er maximale spelvreugde is. Voor de prestatieve speler is elke training een nieuwe uitdaging en een technische stap voorwaarts. Jongeren die prestatief tennis spelen, krijgen begeleiding tijdens (landelijke) toernooien en voor hen maakt de trainer graag een trainingsschema om tot de beste prestatie te komen. Door de goede contacten met conditietrainers en looptrainers kan er desgewenst aan conditie, motoriek, balans en snelheid op de baan gewerkt worden. Voor de talenten wordt altijd de beste tennisomgeving gezocht ook voor de competitie. Gelre Tennis faciliteit zo nodig spelers voor het juiste competitieteam.
 
Train de trainer
Met grote regelmaat staan de trainers zelf als leerling op de baan. Natuurlijk is scholing en nascholing van het grootste belang om de tennistrainers scherp en up-to-date te houden. Het project ‘train de trainer’ neemt een prominente plaats in en geeft de filosofie en ambitie van Gelre Tennis duidelijk weer. Het Gelre Tennis team werkt met heel veel passie en liefde voor de sport.

 
Shadow on Concrete Wall

ONS
TEAM

Ons team bestaat uit:

  • Jörgen ten Hove 

  • Kellie Visser

  • Robbie Na

  • Stefan Scheenstra

  • Joël ten Hove

Lees hier beneden meer over onze trainers

stefan.jpeg
thumb_IMG_4745_1024.jpg
IMG_2482.jpeg
foto Jörgen.jpg

Jörgen ten Hove

Hoofd trainer en tennisschoolhouder (A, B Licentie)

A.L.T.V. Daisy, T.C. Vaassen

tel: +31 6 14 42 90 61

Ik ben Jörgen ten Hove, 53jaar jong en gelukkig met Kellie Visser en mijn kids Joël, Sepp en Eva.

Ik ben onder tussen 34 jaar werkzaam als tennis trainer.

Mijn eerste jaren op ALTV Quick en Tc de Manege en daarna 10 jaar als coach in Duitsland.

Ondertussen ben ik alweer 20 jaar op ALTV Daisy.

Op Daisy hebben we vele successen en hoogtepunten gekend, waaronder hoofdklasse spelen in de Gemengde competitie.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik als trainer op Daisy de landelijke top jeugd getraind. Waaronder ook Stefan Scheenstra (nu trainer in ons team) en Wesley Koolhof (nummer 5 van de wereld in het dubbelspel).

Zelf ben ik als actieve speler met de Manege 2x Nederlands kampioen geworden.

Na al deze jaren fascineert mij het spelletje nog steeds heel erg.

Ik hoop jullie snel en vaak op de tennisbaan te zien.

Gr Jörgen

robbie.png

Robbie Na

Club trainer (A, B licentie)

A.L.T.V. Daisy

Voor degenen die mij nog niet kennen, zal ik mij even voorstellen.

Ik ben al meer dan 20 jaar verbonden aan Daisy en ik geef nog steeds met heel veel plezier en enthousiasme les, wetende dat ik iedereen 'beterder' kan maken. Mijn specialisme is sport en bewegen, maar mijn passie ligt bij het tennisspel in al zijn facetten en in het bijzonder in het geven van tennisles. Het beste uit mijn leerlingen halen, is voor mij het mooiste wat er is. Ik geef les aan jong en oud, aangepast op de wensen en het niveau van de leerling. Uiteraard werk ik samen met de andere trainers op het park, Jörgen, Kellie, Stefan en Joël. Samen trainen wij onder andere de selecties en de competitieteams van de jeugd.

kellie.jpg

Kellie Visser

Tennis trainer (A licentie)

A.L.T.V. Daisy, T.C. Vaassen

Info over Kellie komt er aan!

stefan.jpeg

Stefan Scheenstra

Tennis trainer (A licentie)

A.L.T.V. Daisy 

Ik ben Stefan Scheenstra,

geboren in Apeldoorn en zit al vanaf mijn 4de op tennis. Vanaf jongs af aan wilde ik altijd Wimbledon winnen, helaas is dit niet gelukt. Wel heb ik tot en met mijn 18de altijd bij de top van Nederland gehoord en heb ik heel Europa door gereisd om internationale jeugd toernooien te spelen. 

Op mijn 20ste heb ik op zondag hoofdklasse gemengd gespeeld op A.L.T.V. Daisy. Daarna ben ik een tijd gestopt met tennis omdat ik het plezier in het spelletje verloren was. 

Na heel wat omwegen ben ik weer terug in Apeldoorn gaan wonen op mijn 26ste en ben ik weer verliefd geworden op het spel waar ik vroeger zo veel plezier in had. Nu hoop ik dit plezier op anderen over te brengen. Iedereen heeft zo zijn doel met zijn of haar training. Of dat nou het verbeteren van het spel is, lekker bewegen, een nieuwe sport uitproberen, plezier hebben of meerdere van deze dingen tegelijk. Ik wil er voor zorgen dat een leerling met een glimlach en een voldaan gevoel van de baan af loopt.

thumb_995f6520-eaff-4790-9476-3f805112aa

Joël ten Hove

Tennis trainer (A licentie) en bespanner

A.L.T.V. Daisy

tel: +31 6 48 14 13 29

Ik ben Joël ten Hove,

vanaf zeer jonge leeftijd ben ik al op de baan te vinden. Als zoon van een tennisleraar was dat wel te verwachten. Al van mijn 10de veel betrokken geweest bij de Tenniskids trainingen op A.L.T.V. Daisy, daar heb ik altijd mogen helpen met de trainingen. Na jaren toernooien en competitie spelen en een periode in een sport winkel te hebben gewerkt, de  switch gemaakt naar tennisleraar. Ik heb mijn diploma in 2018 behaald en sta sindsdien full time mijn plezier in het spel te delen met kinderen en senioren, die beginnen of al jaren het geweldige spel beoefenen. Op dit moment volg ik de B opleiding om mij als tennistrainer nog meer te specialiseren. Ik ben vooral veel te vinden in de ochtenden en weekenden op A.L.T.V. Daisy.

Zie jullie graag daar!